Telerik Academy

„Телерик“ АД, IBM и Cisco организират втора среща на OpenStack потребителската група в България

От: Aneliya Stoyanova | 16 януари 2015

Водещи експерти в сферата на OpenStack технологиите ще представят най-новите решения с отворен код на 26 ноември в София

Втората среща на OpenStack потребителската група в България ще се проведе на 26 ноември от 14:00 ч. в Бетахаус, София. Събитието се организира от „Телерик“ АД в партньорство с IBM и Cisco. Участието в срещата е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

Лектори на събитието ще бъдат водещи експерти от България и чужбина. Симеон Стойчев, главен директор „Информационни технологии“ в „Телерик“ АД заедно с Кевин Джаксън, главен архитект в Rackspace (Великобритания), ще дискутират добрите практики в създаването на изключително потребителско преживяване с OpenStack. Матиас Весендорф, инженер-консултант в Cisco (Германия), ще представи на участниците принципите за работа с OpenStack Networking. Хенри Наш, лидер „OpenStack облачни решения“ в IBM (Великобритания), ще демонстрира иновативните решения на IBM в областта.

В програмата на събитието участие ще вземат още Теодор Александров, мениджър „Връзки с клиенти“ в HP, Боян Кроснов, главен директор „Продукти“ в StorPool и Валентин Орешков, съосновател на CloudRunner.IO. Темите на техните лекции ще обхванат последните тенденции в областта на „облачните“ решения с отворен код и примери от световната практика. Срещата ще завърши с отворена дискусия и обмяна на опит и добри практики между всички участници.

Инициативата е насочена към програмисти, потребители и администратори с интерес към „облачните“ технологии с отворен код и фокус върху OpenStack. OpenStack е водеща платформа с отворен код за разработка на решения в „облака“. Над 400 технологични компании и организации в 140 страни допринасят за нейното развитие и популяризация, както и са активна част от световната OpenStack общност.