Telerik Academy

„Телерик“ АД организира първия си европейски хакатон с награден фонд 24 хил. лева

От: Aneliya Stoyanova | 16 януари 2015

Достъпът до Telerik Hackathon 2014 е ограничен до първите 200 регистрации от цяла Европа 

„Телерик“ АД обяви награди в размер на над 24 хил. лева (16 хил. долара) на своя първи европейски хакатон, който ще се проведе от 17 до 19 октомври в София. Разработчици и експерти с интерес към мобилните технологии от България и Европа ще разполагат с 48 часа да създадат следващото революционно приложение с помощта на платформата Telerik Platform, обединяваща в едно водещи инструменти за разработка на мобилни приложения в „облака“. 

Достъпът до Telerik Hackathon е ограничен до първите 200 регистрации на www.telerik.com/hackathon. Участниците, които за 2 дни разработят иновативни и лесни за използване мобилни приложения, ще се състезават за една от най-големите финансови награди, предоставяни на хакатон в ЦИЕ – 15 хил. лева (10 хил. долара) за първо място. „Телерик“ АД ще предостави и награди за второ и трето място в размер съответно на 7,500 лева (5 хил. долара) и 1,500 лева (хиляда долара). Всеки участник също ще получи безплатен едногодишен лиценз за Telerik Platform, наскоро отличена за „Европейска ИКТ иновация на годината“ от Европейските ИКТ награди в Люксембург.

По време на Telerik Hackathon 2014 изявено жури ще оценява мобилните приложения спрямо три основни критерия – потребителско преживяване, иновация и практичност. Победителите ще бъдат обявени в края на двудневния хакатон на 19 октомври в София. 

„Повече от десетилетие Телерик активно подкрепя нашата общност от 1.4 милиона разработчици по целия свят. България, където стартира компанията ни, е дом на много мобилни иновации, които днес завладяват международни пазари. Затова искаме да съберем разработчици от България и Европа, които 48 часа да работят заедно и премерят сили. Сигурни сме, че ще видим много от нашите приятели в София през октомври и нямаме търпение да се запознаем с невероятните мобилни приложения, които те ще разработят с Telerik Platform,” сподели Фарис Суайс, главен технически директор в „Телерик“ АД. 

Регистрацията за Telerik Hackathon 2014 ще бъде отворена от днес до 17:00 ч. българско време на 15 октомври 2014 г. Участниците в хакатона трябва да са над 18 години и предварително да са се регистрирали за участие индивидуално или в екип от до 5 души. 

Хакатонът ще се състои в „Академията на Телерик“ в централата на „Телерик“ АД в София, ж.к. Младост 1А, бул. „Александър Малинов“ 31. За повече информация и регистрация за Telerik Hackathon 2014, посетете  www.telerik.com/hackathon