Telerik Academy

Да успееш в Силициевата долина

От: Aneliya Stoyanova | 17 април 2015

Marina_Hristova

Въпреки че за много от младите хора по света да намериш професионална реализация в Силициевата долина – домът на част от най-големите технологични компании – е по-скоро мечта, отколкото постижима реалност, Марина Христова, вицепрезидент  „Управление и маркетинг на продукти“ в Telerik, a Progress Company ни убеждава точно в обратното. Нейният път в Силициевата долина започва от Stanford University, един от най-добрите университети в САЩ, преминава през известната компания за облачни технологии Salesforce и в началото на 2014 г. я отвежда в Telerik.  

В статия на кариерното издание на в. „Капитал“ Марина разказва за професионалния си път досега и споделя няколко ключови съвета за успех в Силициевата долина:  

  • Задължителните качества за успешна кариера в Силициевата долина са трудолюбие, упоритост, вяра в собствените идеи и не на последно място склонност към поемане на риск.

  • Необходимо е да предприемате нетипични за себе си неща, защото когато не рискувате, вие сте на по-ниско ниво от това, което можете да бъдете. 

  • Ако искате да сте успешни, не трябва да се носите по течението.

  • Името на университета и познанията са важни, но по-важна е мрежата от контакти, която създавате там. 

  • Вълкът единак не се толерира в технологичния рай. Трябва непрекъснато да търсите контакт с хора, които да ви помогнат да реализирате идеите си, било то с даване на обратна връзка, градивна критика или просто с разкриването на възможност за развитие.

Прочетете цялата статия за Марина Христова и научете повече за професионалния й път до Силициевата долина и Telerik.