Telerik Academy

Telerik, a Progress Company проведе първата си глобална конференция за разработчици в САЩ - TelerikNEXT

От: Aneliya Stoyanova | 07 май 2015

На напълно разпродаденото събитие и пред близо 600 участници Telerik представи най-новите си решения за разработка на мобилни приложения, анонсира продукти с отворен код и съвместни инициативи с Google и Microsoft

Telerik, a Progress Company организира за първи път TelerikNEXT -  международна конференция с фокус върху разработчиците, използващи водещите продукти на компанията. Събитието, което се проведе в Бостън, САЩ, в периода 3-5 май, привлече близо 600 участници. На глобалната потребителска конференция Telerik анонсира нови продукти в мобилния сегмент и решения с отворен код, както и че продължава да поддържа продуктите, базирани на Microsoft технологиите.

Тридневното събитие включваше 44 лекции и 6 практически сесии с 40 експерти от Progress и Telerik, които дискутираха последните иновации на компанията и водещи тенденции в софтуерната индустрия. Забавен елемент за публиката беше речта на световно известния водещ от предаването „Ловци на митове“ Грант Имахара. 

С TelerikNext, пускането на NativeScript™ с отворен код, провеждането на съвместни инициативи с Microsoft и Google и редица други стратегически проекти, Telerik, която беше придобита от Progress през декември 2014 г., продължава да подпомага своята общност от над 1,5 мил. разработчици по целия свят.

Svetozar_Georgiev

Светозар Георгиев, съосновател на Telerik и старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения“ в Progress

„Макар работата по реализацията на TelerikNEXT да започна преди малко повече от година, идеята за потребителска конференция на Telerik в САЩ беше наша мечта още от първите дни на компанията. Да видим събитието напълно разпродадено, да се срещнем директно с нашите потребители, които споделят как инструментите ни улесняват работата им ежедневно и нямат търпение да видят най-новите решения на компанията, са истинското мерило за успеха не само на конференцията, но и на компанията и труда на всеки един от нашите колеги“, коментира Васил Терзиев, съосновател на Telerik и главен директор „Иновации“ в Progress.

„Много се вълнуваме от изключителния заряд, който виждаме на TelerikNEXT. С придобиването на Telerik ние знаехме, че печелим компания, която трансформира напълно пазара на разработка на приложения. Нашите очаквания след присъединяването на Telerik към Progress не само се оправдаха, но и бяха надминати“, каза Керън Теган Падир, президент „Разработка и внедряване на приложения“ в Progress. „От декември насам пуснахме на пазара множество нови продукти и инструменти с подобрени функционалности и ще продължим да инвестираме във водещите решения на Telerik“.

Решения с отворен код 
След като през април 2014г. Telerik пусна с отворен код най-голямата библиотека от инструменти за потребителски интерфейс (UI) и функционалности за JavaScript - Telerik® Kendo UI® Core, компанията обяви, че ще отвори кода на енджина на още един свой продукт, Telerik® JustDecompile™, който подпомага разработчиците на софтуер да декомпилират .NET Assembly код(.dll или .exe) към четими програмни езици като C#, VB и IL. 

В услуга на разработчиците на приложения Telerik отвори достъпа и до платформата за разработка на „native“ приложения с JavaScript и CSS – NativeScript. По този начин компанията обхваща пълния набор от решения за междуплатформена разработка, съобразени с всеки подход за създаване на приложения – „responsive” уеб, хибриден и „native”. В допълнение, екипът на Telerik NativeScript работи съвместно с Google по първите етапи от интеграцията на поддържаната от Google платформа с отворен код за разработка на уеб приложения - Angular JS 2.0.

„Целта на AngularJS винаги е била да улесни живота на разработчиците“, каза Брад Грийн, директор „Инженерство“ в Google. „Telerik не само споделя нашата философия, но и е добре позната със своите UI/UX функционалности. Когато научихме за NativeScript, разбрахме, че трябва да работим заедно, за да предоставим още повече възможности на цялата общност от разработчици.“ 

Революция в мобилния сегмент
По време на TelerikNext водещата компания представи и най-новите си предложения в мобилния сегмент. С пускането на Telerik® Screen Builder компанията позволява на всички желаещи да разработват мобилни приложения, независимо дали имат задълбочен, минимален или никакъв опит в програмирането, да създават собствени приложения. Решението предоставя на разработчиците възможност да създават 80% от приложението си без да пишат код, като използват предварително създадени екрани, свързват приложението с данни и правят промени в реално време с помощта на Telerik® AppBuilder.

Поддръжка на най-новите Microsoft технологии
Като дългогодишен партньор на Microsoft, Telerik продължава чрез своите продуктови линии да поддържа най-новите версии на Microsoft технологиите, често пъти още преди те да са достъпни за широката аудитория. Пакетът Telerik® DevCraft, например, поддържа ASP.NET 5, MVC 6, Visual Studio 2015, C# 6, Roslyn, Edge и Office 365, като водещото решение Telerik® Kendo UI® разполага с тема, специализирана за Office 365. В резултат на доброто партньорство, Microsoft вече предоставя безплатни лицензи за Telerik® Kendo UI® на новите членове на програмата „Office 365 за разработчици“.

По време на конференцията Telerik обяви пускането на бета версия на Telerik® Report Server, осигуряващ „responsive” уеб портал, където разработчиците могат да публикуват доклади, да управляват автоматичното им разпространение и да контролират правата за достъп. Продуктът, чиято официална версия ще бъде пусната през лятото, подпомага създаването на доклади за уеб, мобилни и десктоп приложения.

В рамките на TelerikNEXT компанията представи нововъведения в цялото си продуктово портфолио, в това число подобрения на Telerik® Test Studio®, Telerik® Mobile Testing, Telerik® Sitefinity™ CMS, Telerik® Sitefinity™ Digital Experience Cloud. За повече информация за TelerikNext и последните новини около продуктите на компанията, регистрирайте се за предстоящия безплатен уебинар, който ще се проведе на 13 май от 18:00 ч.