Telerik Academy

„Академията на Телерик“ разширява програмата си с курсове по бизнес умения

От: Aneliya Stoyanova | 02 юни 2015

Петмесечният модул по бизнес умения ще се реализира от Академията на PwC, инициатива на водещата консултантска компания PwC 

Telerik, а Progress Company, обяви, че разширява учебната програма на 14-месечната си инициатива за обучение на софтуерни инженери – „Софтуерна академия на Телерик“ с изцяло нов модул по бизнес умения. Така „Академията на Телерик“ е първата корпоративна инициатива за безплатно обучение на софтуерни инженери в България, която вече включва и отделен модул по бизнес умения.

Петмесечното обучение, което стартира днес, ще се реализира от Академията на PwC – една от четирите най-големи компании за одит и консултантски услуги в света. В обучението ще участват всички курсисти – над 270, които са част от „Софтуерната академия на Телерик“. Участниците, които преминат цялото обучение, ще получат сертификат от Академията на PwC. 

Бизнес серията е поредната инвестиция на Telerik в подготовката на софтуерни инженери с практически умения, които помагат на ИТ бизнеса в България да се развива. Обучението е отговор на нуждата от ИТ специалисти, които имат както добри технологични познания, така и базови познания по бизнес стратегия и финанси. 

Новото направление в „Софтуерната академия на Телерик“ ще покрие седем основни теми и ще бъде изцяло на английски език, с лектори от PwC и международната мрежа на консултантската компания. Сред темите на обучението са стратегия и функции на организацията, бизнес развитие и лидерски умения, базова финансова грамотност и управление на проекти. 

В рамките на модула курсистите ще работят по два проекта в екип – решаване на бизнес казус и представяне на собствена бизнес идея, в които ще приложат на практика придобитите знания. Всяка серия ще приключва със споделяне на опит от успешен мениджър от бизнеса. 

„Софтуерната академия на Телерик“ е програма за безплатно обучение на софтуерни инженери в рамките на образователната инициатива на Telerik – „Академия на Телерик“. Програмата включва над 20 курса в областта на C#, HTML, CSS, JavaScript, разработка на мобилни и уеб приложения, осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване. Настоящият сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ ще приключи през февруари 2016 г.