Telerik Academy

Четвъртият сезон на „Алго академията на Телерик“ приключи с алгоритмично състезание

От: Aneliya Stoyanova | 03 юни 2015

Със специално състезание по алгоритмично програмиране завърши сезон 2014-2015 на „Алго академията на Телерик“, инициатива за подготовка на ученици за олимпиади и турнири по информатика. Шампиони станаха Иво Дилов (11 клас, СМГ), Явор Лаков (9 клас, СМГ), Радослав Димиторв (8 клас, ОМГ Пловдив) и Добрик Георгиев (Хасково). 

Champions_Telerik_Algo_Academy

Шампионите от финалното състезание на „Алго академията на Телерик"

В алгоритмичното състезание, което се проведе на 2 юни 2015 г., се включиха 17 ученици от цялата страна. Те имаха на разположение осем часа,  през които да решат седем алгоритмични задачи. Събитието приключи със специално награждаване, на което шампионите получиха сертификати и подаръци от „Академията на Телерик“, а всички останали – нинджа тениски.


Telerik_Algo_Academy_Contestants
Всчики участници в алгоритмичното състезание

В четвъртия сезон на „Алго академията на Телерик“ участваха над 200 ученици от цяла България. От октомври до май те се запознаха с основите на алгоритмичното програмиране и овладяха различни методи за решаване на задачи. Учениците усвоиха концепции като графи, приложен изкуствен интелект, динамично оптимиране и програмния език C++, като след всяка теоретична лекция тестваха наученото в тренировъчно състезание.

Всички записи на срещите на „Алго академията на Телерик“ може да намерите на нашия уебсайт и в канала ни в YouTube.