Telerik Academy

Telerik е отличена в три магически квадранта на Gartner през 2015 г.

От: Aneliya Stoyanova | 27 август 2015

През август Telerik Platform и Telerik Sitefinity отново бяха позиционирани в ключовите квадранти „Платформи за разработка на мобилни приложения“ и „Управление на уеб съдържание“

Радваме се да споделим, че Telerik, a Progress Company, отново е включена в двата Mагически квадранта на Gartner - „Платформи за разработка на мобилни приложения“ и „Управление на уеб съдържание“. През март компанията бе позиционирана и в Магическия квадрант за корпоративни платформи за приложения като услуги (aPaaS) с Telerik Platform като част от платформата за приложения на Progress - Progress Pacific. За трета поредна година решения на Telerik са цитирани в престижните доклади на Gartner. През 2013 г. компанията за първи път беше включена в Магическия квадрант за интегрирани пакети за тестване на софтуер и стана първата организация в Централна и Източна Европа с подобно отличие.

Telerik_Gartner_MQ

Платформи за разработка на мобилни приложения
Според Gartner: „Пазарът на платформи за разработка на мобилни приложения продължава да се развива, като заменя ексклузивния си фокус върху технологиите с подход, синхронизиран с бизнеса, който предоставя цялостна поддръжка на пълния жизнен цикъл на разработка на приложения и предлага по-цялостни и скалируеми възможности“. 

Telerik® Platform е междуплатформено решение за разработка на мобилни приложения, с което организациите могат да създават уеб, хибридни или „native” приложения бързо и лесно. Telerik Platform предоставя функционалности за управление на целия жизнен цикъл на разработката на приложения. Те включват опция за минимално писане на допълнителен код за бизнес потребителите, широка интеграционна поддръжка като част от Mobile Backend as a Service (MbaaS), анализ на поведението на потребителите и обратна връзка, както и възможности за пускане на създадените решения в публични или частни магазини за приложения. 

Управление на уеб съдържание
Отново според Gartner: „Управлението на уеб съдържанието остава динамичен и растящ пазар, задвижван от непрекъснато променящите се потребности на дигиталните експерти, от една страна, и непрестанното въвеждане на иновации в индустрията, от друга. ИТ специалисти, маркетолози, експерти по дигитално преживяване и търговци – всички те  днес гледат на управлението на уеб съдържанието като критично важна функция.“  

Еволюцията при дигиталното потребителско преживяване отрежда ключова роля на управлението на уеб съдържанието за успешното ангажиране на крайния потребител. Telerik® Sitefinity™ CMS помага на клиентите си лесно да създават, редактират, преглеждат и публикуват съдържание. В комбинация с Telerik® Sitefinity™ Digital Experience Cloud дигиталните маркетолози могат все повече да допринасят за растежа на бизнеса, като разбират и оптимизират всяко свое действие спрямо поведението на клиента.

Над 11 хил. клиенти по света разчитат на Telerik Sitefinity. Решението позволява на клиентите си, сред които са едни от най-големите и добре познати компании със сложни и мулти-сайтови имплементации, да ангажират още по-успешно своите крайни потребители.

„Вярваме, че признанието в ИТ проучванията на световен лидер като Gartner и включването ни в три магически квадранта, които са изключително важни за дигиталния бизнес, е не само доказателство за досегашните ни постижения, но и потвърждение, че визията и мисията ни са в синхрон с нуждите на индустрията“, коментира Керън Теган Падир, президент „Разработка и пускане на приложения“ в Progress. „Срещането на различните технологии в едно открива пред компаниите нови хоризонти, където се пресичат дигиталният и физическият свят по нови и вълнуващи начини. В тази нова дигитална реалност очакваме с нетърпение да водим нашите клиенти към нови успехи.“

Вече над 13 години Telerik подпомага общност от 1,7 милиона разработчици със своите решения и инструменти. Клиенти на компанията са 450 от 500-те компании в списъка „Fortune 500“. След придобиването си от Progress през декември 2014 г. Telerik разшири мобилните си предложения с достъп до нови канали, ресурси и продуктови интеграции, за да отговаря на последните мобилни предизвикателства. 
 
Прочетете тук повече за магическите квадранти на Gartner за платформи за разработка на мобилни приложения и управление на уеб съдържанието.