Telerik Academy

Курсовете по програмиране за ученици в „Академията на Телерик“ започват през октомври

От: Aneliya Stoyanova | 14 септември 2015

Кандидатстването за „Детската академия на Телерик“ в София вече е отворено

Радваме се да обявим, че „Детска академия на Телерик“, „Училищна академия на Телерик“ и „Алго академия на Телерик“ ще започнат през октомври. Участието в тях е безплатно, като е  необходимо единствено учениците да имат интерес към технологиите, не се изискват предварителни знания по програмиране.

„Детска академия на Телерик“
Поради големия интерес към обучението за деца от 4-ти до 6-ти клас приемът в „Детската академия на Телерик“ включва входен изпит – тест с 20 логически въпроса за време от 45 минути. Изпитът в София ще се проведе в няколко групи в зависимост от броя кандидати през последните две седмици на септември в учебния център на Telerik. Необходима е предварителна регистрация на уебсайта на инициативата.

В средата на октомври ще стартират и 13 школи  по програмиране на „Детската академия на Телерик“ в още 9 града в страната - Пловдив, Варна, Стара Загора, Габрово, Плевен, Велико Търново, Враца, Кърджали и Разград. Учениците, които искат да се включат в тях, могат да се свържат директно с ръководителите на школите. По време на обученията децата ще развият практически умения по алгоритмично програмиране и разработка на игри. Всички, които преминат цялата програма, ще получат сертификат.

„Училищна академия на Телерик“ и „Алго академия на Телерик“
Участието в „Училищната академия на Телерик“ и „Алго академията на Телерик“ е свободно, без приемен изпит. Всички ученици на възраст от 13 до 19 год., които искат да се научат да програмират, могат да се запишат за първите срещи на двете програми. Обученията ще се провеждат веднъж месечно в рамките на три дни в учебния център на „Академията на Телерик“ в София. През последните няколко години в двете програми са се обучавали голяма част от шампионите на България по информатика и информационни технологии.

Над 1400 ученици от цяла България участваха в курсовете на  „Детската академия на Телерик“, „Училищната академия на Телерик“ и „Алго академията на Телерик“ през учебната 2014-2015 г. Трите програми са част от водещата образователна инициатива „Академия на Телерик“, която обучава безплатно софтуерни инженери и помага на хора от различни възрасти да се научат да програмират. Досега в инициативата присъствено са се обучавали близо 8000 човека, от които 4200 са младежи, а над 30 хиляди са използвали онлайн ресурсите на програмата за самообучение.