Telerik Academy

Какво ви очаква в „Училищната академия на Телерик“ и „Алго академията на Телерик“ през учебната 2015-2016 г.

От: Aneliya Stoyanova | 29 септември 2015

През октомври стартираме новите обучения в „Училищната академия на Телерик“ и „Алго академията на Телерик“.  Очакват ви нови програмни езици, технологии и много тренировъчни състезания.

През учебната 2015-2016 г. в „Училищната академия на Телерик“ ще се научите да създавате приложения с Java – популярен обектно-ориентиран програмен език, работещ на различни платформи. По време на първата среща, която ще се проведе на 26, 27 и 28 октомври в учебния център на „Академията на Телерик“ в София, ще се запознаете с основите на езика. Постепенно с всяка среща ще надграждате уменията си и ще се научите да създавате функционални уеб приложения. И през тази учебна година всяка среща ще включва ИТ тест за подготовка за Националната олимпиада по ИТ. 

Telerik_School_Academy

Завършване на сезон 2014-2015 г. в „Училищната академия на Телерик“
 
През новия сезон „Алго академията на Телерик“ ще включва един допълнителен ден, посветен на темата Algo Basics. Той е подходящ за ученици без предишен опит с програмния език C++ и решаването на алгоритмични задачи. След него ще се провеждат традиционните лекции на алгоритмични теми и тренировъчни състезания – подготовка за Националната олимпиада по информатика. 

Участието в „Училищната академия на Телерик“ и „Алго академията на Телерик“ е безплатно. Срещите се провеждат в рамките на три дни всеки месец в учебния ни център в София. Необходимо е желаещите да се включат да се регистрират за всяка среща поотделно. Препоръчваме участниците да носят собствени лаптопи, тъй като компютрите в залата са ограничен брой.