Telerik Academy

Николай Костов, „Академия на Телерик“, e отличен в класацията на Forbes България „30 таланта под 30“

От: Aneliya Stoyanova | 02 ноември 2015

Nikolay_KostovРадваме се да споделим, че българското издание на сп. Forbes включи Николай Костов - мениджър на трейнърския екип на „Академията на Телерик“, в престижната си класация  „30 таланта под 30“. Николай е отличен в категория „Образование“ като един от младите българи, които носят позитивна промяна в обществото. Отличието е признание както за него, така и за „Академията на Телерик", която вече шест години обучава хора от всички възрасти на програмиране напълно безплатно.
 
Николай се присъединява към екипа на „Академията на Телерик“ преди пет години като технологичен трейнър, след като успешно преминава цялата програма като курсист. Неговите лекции в „Академията на Телерик“ и онлайн помагат на ученици, студенти и хора от различни професии да направят първи стъпки в програмирането.  Като мениджър на трейнърския екип той отговаря за цялостната програма и изпълнение на обученията в инициативата.
  
„30 таланта под 30 години“ представя успели млади хора, които с дейността си са модели за подражание в обществото. Целта на „30 таланта под 30 години“ е да покаже добрите примери и за тези, които всеки ден по малко променят нашия живот към по-добро.  В предишните издания на класацията са били отличени спортистите Цвети Пиронкова и Сани Жекова, изпълнителният директор на фонданция „Заедно в час“ Евгения Пеева , създателят на образователния уебсайт ucha.se Дарин Маджаров.