Telerik Academy

Telerik е вече официално Progress в България

От: Aneliya Stoyanova | 17 май 2016

Глобалната компания потвърди още веднъж ангажираността си към „Академията на Телерик“ и развитието на технологичния сектор в България

Изключително се вълнуваме да обявим, че от Telerik ще бъде вече известна като Progress в България и глобално. Progress, която придоби Telerik през декември 2014 г., ще продължи да надгражда постигнатото дотук от българския екип и ще разшири инвестицията си в образователната инициатива „Академията на Телерик“. 

Новината, че Telerik ще оперира под бранда на Progress, беше обявена на специално събитие за българските медии на 16 май от Джери Рули, главен оперативен директор, Мелиса Пълс, главен маркетинг директор,  Майкъл Бенедикт, главен продуктов директор в Progress, и съоснователите на Telerik – Васил Терзиев и Светозар Георгиев. По време на събитието бяха представени още ново лого и , както и планове за развитието на „Академията на Телерик“, разширяване на екипа в София и строеж на нова сграда.

Progress_Media

Планове за „Академията на Телерик“
Заради успеха и приноса си към обществото досега „Академията на Телерик“ запазва името си и става „Telerik Academy by Progress“. Progress разширява инвестицията си в нея, като до края на годината ще удвои преподавателския екип в София и ще добави нова зала за обучения в столицата. Планира се и създаването на нов уебсайт с локализирани обучителни материали за потребители извън България. Учебната програма също ще се разшири с направление по бизнес умения, продължават обученията  по софтуерно инженерство за хора на почти всяка възраст, както и курсовете по дигитален маркетинг.   

Разширяване на екипа в България и нова сграда
Като най-големия офис на Progress в глобален мащаб, звеното в София се превърна в ключов иновационен център и стратегически двигател за успеха на компанията. За да побере разрастващия си екип в България, Progress обяви, че ще работи с местна строителна фирма за строежа на нова 9-етажна сграда с 11 500 кв. м обща площ на офисното пространство. Тя ще бъде проектирана за капацитет от над хиляда човека, ще включва модерно вътрешно оформление, технологични решения от последно поколение и ще има сертификат за екостроителство LEED. Сградата ще включва отворени офисни пространства, конферентни зали, общи пространства за срещи, център за данни и удобства за служителите като паркинг за велосипеди, зала за игри, кафене и стена за катерене. Очаква се строежът на новата сграда да започне през есента на 2016 г.

От края на 2014 г., когато Progress придоби Telerik, досега броят на служителите в София се е увеличил с над 10%. Компанията очаква тази тенденция да се запази с възможност екипът да се разрасне до над 900 души до 2020 г. Компанията очаква също да продължи да разширява инженерния си талант наред с всички останали бизнес функции в България, сред които и звеното по дигитален маркетинг, в синхрон с цялостната си стратегия за дигитална трансформация.

Нови бранд и лого
Новите бранд и лого, обявени на събитието за медии, включват насочен към бъдещето символ на трансформацията и изчистен шрифт на думата „Progress“, отразяващ утвърдената репутация на лидер на компанията. Енергичното зелено в логото символизира иновациите, които Telerik прибавя към Progress и които Progress ще развива занапред. „Академията на Телерик“ също има обновено лого.

Progress

„Когато поставяхме основите на Telerik през 2002 г.,  и в най-смелите си мечти не сме си представяли дългия път, който ще извървим от малък стартъп на четирима приятели до глобален софтуерен бизнес. Траекторията и посоката на нашия успех винаги са се определяли от две основни константи, на които сме верни и до днес: Telerik да бъде специално място за нашите колеги и да създаваме изключителни продукти, които улесняват работата на разработчиците. Когато се присъединихме към семейството на Progress, взехме със себе си този начин на мислене. Днес с гордост казваме, че Telerik е вече Progress и започваме втората глава в нашата история, също толкова голяма и важна, колкото първата преди 14 години. Продължавайки напред като една компания и една марка, ние си поставяме нови високи цели, които ще постигаме, като се уповаваме на солидното наследство на Telerik, следваме предприемаческия си дух и имаме още по-голямо въздействие върху нашите общност и клиенти“, обявиха съоснователите на Telerik Васил Терзиев, Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев.