Telerik Academy

Сподели тази страница

От кухнята на Академията

Надникнете в Софтуерната академия чрез доза новини за обучението, трейнърите и постиженията на курсистите. Почувствайте какво означава да си участник в най-голямата ни инициатива и съпреживейте нашите успехи.


 • Предстоят първите технологични награди за деца в България, част от Coolest Projects

  март 24, 2017

  На 1 април в учебния център на Телерик Академия ще се проведат първите в България технологични награди за деца от 6 до 18 години, част от глобалната мрежа CoderDojo. Освен награждаване на учениците от региона, които се обучават в работилниците по програмиране на CoderDojo, събитието Coolest Projects Sofia ще включва практически занимания и уроци, отворени за всички деца с интерес към дигиталните технологии. Coolest Projects Sofia се организира от Телерик Академия, CoderDojo България, и Дигиталната национална коалиция (ДНК), с подкрепата на Майкрософт България.

  Научете повече
 • Петър Шарков ще оглави младежките инициативи на Телерик Академия

  март 20, 2017

  Екипът на Телерик Академия продължава да се разраства. Към организацията се присъединява Петър Шарков като ръководител на младежките инициативи на Телерик Академия. На тази позиция той ще отговаря за дългосрочната стратегия за развитието на ученическите инициативи от 1 до 12 клас, както и за ключовите партньорства и връзки с образователните институции и бизнеса.

  Научете повече
 • Телерик Академия разширява своя маркетинг екип

  март 06, 2017

  Екипът на Телерик Академия се разраства. Александра Мечкова се присъединява към организацията като главен директор „Маркетинг“, а Ина Добрилова - като мениджър „ПР и маркетинг“. Като част от разширения маркетинг екип те ще отговарят за общата бранд визия, маркетинг и комуникации на Телерик Академия. Сред основните задачи на екипа ще бъдат изграждането на холистична маркетинг стратегия и бранд идентичност за всички нейни инициативи.

  Научете повече
 • Основателите на Telerik поемат бъдещoто развитие на „Академията на Телерик”

  дек 20, 2016

  Изключително се вълнуваме да съобщим, че от началото на 2017 г. „Академията на Телерик“ поема по нов вълнуващ път. Инициативата ще бъде отделена от Progress като независима организация, ръководена от четиримата основатели на Telerik - Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев. Вярваме, че най-доброто й бъдеще е именно в ръцете на нейните създатели.

  Научете повече
 • Запознайте се с трейнърите в „Академията на Телерик“: Мартин Вешев

  ноември 29, 2016

  Когато не е в „Академията на Телерик“, технологичният трейнър Мартин Вешев е или във фитнеса, или на мотор, или пред компютъра, запленен от някой филм. Той се присъединява към екипа на инициативата преди около година, докато учи в „Софтуерната академия на Телерик“. Оставя зад себе си над 5-годишен професионален опит в областта на строителното инженерство, за да се посвети на друг тип инженерство – софтуерното. Научете повече за Мартин от разговора ни с него.

  Научете повече
 • Запознайте се с трейнърите в „Академията на Телерик“: Дончо Минков

  авг 10, 2016

  Дончо Минков е част от „Академията на Телерик“ от създаването на инициативата – първо като курсист, а след това и като технологичен трейнър. През изминалите шест години е работил с и преподавал редица технологии, сред които Android, iOS, Windows Phone, C#, .NET, ASP.NET, SQL и много други. Страстта му обаче остава програмният език JavaScript и неговите технологии: front-end разработка и Node.js.

  Научете повече
 • Запознайте се с трейнърите в „Академията на Телерик“: Виктор Цветков

  юли 05, 2016

  Познавате ли технологичните трейнъри в „Академията на Телерик“? Те създават и изнасят лекциите в курсовете, организират изпитите и екипните проекти и подготвят курсистите за професията на софтуерния инженер. С опита си и индивидуалния подход към всеки, от преподаватели те се превръщат в ментори и имат най-голяма заслуга за успеха на курсистите.

  Научете повече

Ключови думи: новини, news, софтуерна академия, събития, истории