Telerik Academy
Skip Navigation LinksСофтуерна академия / За Софтуерната академия

„Софтуерна академия на Телерик“

Програмиране за начинаещи и напреднали


„Софтуерната академия на Телерик“ e интензивна програма за обучение на софтуерни инженери, която предоставя практически опит и задълбочени знания по програмиране, необходими за вашето успешно кариерно развитие в ИТ индустрията.

Безплатното практическо обучение, част от инициативата „Академията на Телерик“, е подходящо както за напълно начинаещи програмисти, quality assurance инженери, developer support инженери и front-end разработчици, така и за хора с опит в разработката на софтуер.

В рамките на програмата ще изучите основите на програмирането, езика C#, HTML, CSS и JavaScript, съвременните технологии, технологии за създаване на мобилни, уеб и десктоп приложения. Отличилите се с най-високи резултати по време на обучението курсисти ще получат сертификат от „Академията на Телерик​“.

Заради състезателния характер на „Софтуерната академия на Телерик“ единствено курсистите, които демонстрират постоянна активност и отлични резултати по време на изпитите, имат възможност да продължат напред.

Кандидатстването за новия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ приключи. Включете се в онлайн курсовете ни.


Какво да очаквате през сезон 2016/2017?


Новият сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ ще започне на 28 март 2016 г. и ще бъде с продължителност 12 месеца. Той ще включва три модула - за начинаещи, средно напреднали и напреднали. 

Прием на нови курсисти се провежда в началото на първите два модула. Кандидатите за първи модул – началото на програмата – е необходимо да подадат CV и мотивационно писмо и да се явят на изпит, който включва три компонента – ИТ, IQ и английски. Кандидатите с опит в програмирането, които вече владеят материала от модула за начинаещи, от този сезон могат да се включат в ускорените направления ("fast tracks") на „Софтуерната академия на Телерик“. От тях не се изисква да кандидатстват, а само да се запишат за онлайн участие в първия курс на съответния модул. При успешно преминаване на първите обучения в модула ще получат възможност за преминаване в присъствена форма на обучение. 
"Участниците в ускорените направления започват обучението си директно от втори модул и при успешно представяне могат да завършат програмата за девет месеца. 

• Модул 1 - курсове „C# - част 1“, „C# - част 2“, „C# ООП“, „HMTL основи“, „CSS стилизиране“, „JavaScript основи“

Курсове „C#  - част 1“, „C# - част 2“ и „C# OOP“ (направление „Програмиране“) ще се провеждат паралелно с „HTML“, „CSS“ и „JavaScript“ (направление „Уеб дизайн и UI технологии“). Така курсистите, които желаят да се обучават само в направление „Уеб front-end разработка" могат да кандидатстват сега и да започнат обучението си през март. 

• Модул 2 - курсове „JavaScript UI и DOM“, „JavaScript ООП“, „JavaScript приложения“, „Бази данни“, *„Уеб услуги и облачни технологии“, „Качествен програмен код“, *„Структури от данни и алгоритми“ (*важи само за специализации „Разработка на уеб приложения“ и „Разработка на мобилни приложения“)

• Модул 3 - избор на специализация („Разработка на уеб приложения“, „Разработка на мобилни приложения“, „Разработка на Front-end приложения" и „Осигуряване качеството на софтуера")

 

Участниците в сезон 2016/2017 ще имат възможност да запишат само курсовете от направление „Програмиране“ или „Уеб дизайн и UI технологии“. По този начин курсистите сами могат да определят натоварването си и да завършат програмата за две години, ако 12-месечният вариант е много интензивен за тях.

През сезон 2016/2017 онлайн формата на обучение се стандартизира по формат и изисквания с присъствената. Онлайн участниците изучават същия материал и подлежат на същата сертификация като обучаващите се присъствено в „Софтуерната академия на Телерик“.


Участие в „Софтуерната академия на Телерик“

За да се включите в инициативата, е необходимо да кандидатствате и да се явите на входен изпит, който включва тест по информационни технологии, английски и IQ. Кандидатстването за новия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ приключи. Класирането ще бъде обявено след 21 март 2016 г. Включете се в онлайн курсовете ни.


Безплатно обучение за начинаещи и напреднали

Програмата е създадена за млади хора, които търсят своето професионално развитие като софтуерни инженери. Обучението е напълно безплатно за всички участници в курсовете по програмиране на „Академията на Телерик“, но изисква отдаденост и силна мотивация.

„Софтуерната академия на Телерик“ е подходяща за вас:

  • Независимо дали сте абсолютно начинаещ, или имате опит в разработката на софтуер;
  • Ако се интересувате от програмиране и софтуерни технологии;
  • Ако търсите допълнително обучение, насочено към практиката;
  • Ако целите да станете добър софтуерен инженер;
  • Ако искате да се преквалифицирате и търсите работа;
  • Ако държите да сте винаги в час със съвременните технологии;

След всеки курс се провежда изпит и/или защита на курсов проект, като само отлично представилите се имат възможност да продължат свето обучение в „Софтуерната академия на Телерик". Всички останали могат да се обучават самостоятелно, като гледат видео лекциите ни.

 


Кликнете върху инфографиката, за да я уголемите

Telerik_Academy_Infographic_2012-2013


Ключови думи: програмиране за начинаещи, начинаещ програмист, начинаещи, програмисти, софтуерни инженери, първи стъпки в програмирането, основи на програмирането, софтуерна академия, Telerik Software Academy