Telerik Academy
Skip Navigation LinksСофтуерна академия / За Софтуерната академия

„Софтуерна академия на Телерик“

Програмиране за начинаещи и напреднали


„Софтуерната академия на Телерик“ e интензивна програма за обучение на софтуерни инженери, която предоставя практически опит и задълбочени знания по програмиране, необходими за вашето успешно кариерно развитие в ИТ индустрията.

Безплатното практическо обучение, част от инициативата „Академията на Телерик“, е подходящо както за напълно начинаещи програмисти, quality assurance инженери, developer support инженери и front-end разработчици, така и за хора с опит в разработката на софтуер.

В рамките на програмата ще изучите основите на програмирането, езика C#, HTML, CSS и JavaScript, съвременните технологии, технологии за създаване на мобилни, уеб и десктоп приложения. Отличилите се с най-високи резултати по време на обучението курсисти ще получат сертификат от „Академията на Телерик​“.

Заради състезателния характер на „Софтуерната академия на Телерик“ единствено курсистите, които демонстрират постоянна активност и отлични резултати по време на изпитите, имат възможност да продължат напред.


Какво да очаквате през 2016?


Седмият сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ започна на 28 март 2016 г. и ще бъде с продължителност 12 месеца. Той включва три модула - за начинаещи, средно напреднали и напреднали. Осми сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ ще стартира през октомври 2016 г. За първи път „Софтуерната академия на Телерик“ обявява ранен прием за следващото, осмо издание на инициативата.Предварителният прием за осмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ стартира на 14 юни 2016 г. Класирането ще бъде обявено след 11 юли 2016 г. Всички, които не са приети на предварителните изпити през юли, могат да използват резултатите си в редовния прием, или да кандидатстват отново, ако искат да ги повишат.


Как да се включите в иницитативата, ако вече имате опит и знания в софтуерното инженерство?


Кандидатите с опит в програмирането, които вече владеят материала от модула за начинаещи, от този сезон могат да се включат в ускорените направления ("fast tracks") на „Софтуерната академия на Телерик“. От тях не се изисква да кандидатстват, а само да се запишат за онлайн участие в първия курс на съответния модул - „Качествен програмен код“ и/или „JavaScript UI & DOM” - в началото на месец юли. При успешно представяне на първите обучения в модула ще получат възможност за преминаване в присъствена форма на обучение. Участниците в ускорените направления започват обучението си директно от втори модул и при успешно представяне могат да завършат програмата за девет месеца.
 

• Модул 1 - курсове „C# - част 1“, „C# - част 2“, „C# ООП“, „HMTL основи“, „CSS стилизиране“, „JavaScript основи“

Курсове „C#  - част 1“, „C# - част 2“ и „C# OOP“ (направление „Програмиране“) ще се провеждат паралелно с „HTML“, „CSS“ и „JavaScript“ (направление „Уеб дизайн и UI технологии“). Така курсистите, които желаят да се обучават само в направление „Уеб front-end разработка" могат да кандидатстват сега и да започнат обучението си през март. 

• Модул 2 - курсове „JavaScript UI и DOM“, „JavaScript ООП“, „JavaScript приложения“, „Бази данни“, *„Уеб услуги и облачни технологии“, „Качествен програмен код“, *„Структури от данни и алгоритми“ (*важи само за специализации „Разработка на уеб приложения“ и „Разработка на мобилни приложения“)

• Модул 3 - избор на специализация („Разработка на уеб приложения“, „Разработка на мобилни приложения“, „Разработка на Front-end приложения" и „Осигуряване качеството на софтуера")

 

Участниците в седми и осми сезон на инициативата ще имат възможност да запишат само курсовете от направление „Програмиране“ или „Уеб дизайн и UI технологии“. По този начин курсистите сами могат да определят натоварването си и да завършат програмата за две години, ако 12-месечният вариант е много интензивен за тях.

През 2016 г. онлайн формата на обучение се стандартизира по формат и изисквания с присъствената. Онлайн участниците изучават същия материал и подлежат на същата сертификация като обучаващите се присъствено в „Софтуерната академия на Телерик“.


Участие в „Софтуерната академия на Телерик“

За да се включите в инициативата, е необходимо да кандидатствате и да се явите на входен изпит, който включва тест по информационни технологии, английски и IQ. Предварителният прием за осмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ стартира на 14 юни 2016 г. Класирането ще бъде обявено след 11 юли 2016 г. Всички, които не са приети на предварителните изпити през юли, могат да използват резултатите си в редовния прием, или да кандидатстват отново, ако искат да ги повишат. Поеве за предварителния прием можете да прочетете тук.


Безплатно обучение за начинаещи и напреднали

Програмата е създадена за млади хора, които търсят своето професионално развитие като софтуерни инженери. Обучението е напълно безплатно за всички участници в курсовете по програмиране на „Академията на Телерик“, но изисква отдаденост и силна мотивация.

„Софтуерната академия на Телерик“ е подходяща за вас:

  • Независимо дали сте абсолютно начинаещ, или имате опит в разработката на софтуер;
  • Ако се интересувате от програмиране и софтуерни технологии;
  • Ако търсите допълнително обучение, насочено към практиката;
  • Ако целите да станете добър софтуерен инженер;
  • Ако искате да се преквалифицирате и търсите работа;
  • Ако държите да сте винаги в час със съвременните технологии;

След всеки курс се провежда изпит и/или защита на курсов проект, като само отлично представилите се имат възможност да продължат свето обучение в „Софтуерната академия на Телерик". Всички останали могат да се обучават самостоятелно, като гледат видео лекциите ни.

 


Кликнете върху инфографиката, за да я уголемите

Telerik_Academy_Infographic_2012-2013


Ключови думи: програмиране за начинаещи, начинаещ програмист, начинаещи, програмисти, софтуерни инженери, първи стъпки в програмирането, основи на програмирането, софтуерна академия, Telerik Software Academy