Telerik Academy

Сподели тази страница

SEO - оптимизация за търсещите машини

SEO - Search Engine Optimization

Оптимизация за търсещите машини се изучава през първите два семестъра в Софтуерната академия при наличието на достатъчно заинтересовани курсисти. Завършвайки с отличие, вие разполагате с необходимите начални знания, които да ви помогнат при търсене на работа по специалността.


Как да стана SEO практик?

Достатъчно е да следвате програмата Софтуерна академия на Телерик в специалността „SEO практик“ и вие:

  • Ще получите фундаментални познания как да разработвате уеб сайтове
  • Ще умеете да избирате домейн и работите с най-популярните CMS системи
  • Ще изследвате и анализирате ключови думи
  • Ще създавате ефективен link building
  • Ще получите ценни SEO копирайтинг умения
  • Ще се научите как да боравите с Google Analytics 
  • Ще овладеете ефективното използване на социалните мрежи

SEO_Track

Какви качества притежава SEO практикът?

Основни познания за създаване на сайтове

Наличието на базисни уеб дизайн умения са задължителни за всеки, който желае да се занимава със Search Engine оптимизация. Само така практикът може да оптимизира даден сайт, да променя неговата структура, линкове и съдържание, както и да работи ефективно с екипа от програмисти и уеб сайт разработчици в една фирма.

Следене на новите тенденции

Всяка година Google променя своя алгоритъм за търсене повече от 500 – 600 пъти годишно. Ето защо SEO практиците трябва постоянно да следят за промени и да са в крак с новостите в Search Engine маркетинга.

Аналитични умения

Част от задълженията на всеки SEO практик е да анализира съдържанието, структурата и линковете на даден сайт. Да събира и анализира данни относно ключовите думи и поведението на потребителите на сайта, за да може да оптимизира сайта както за търсещите машини, така и за нуждите на потребителите.

 

Какво ново

Ключови думи: seo, search engine optimization, seo оптимизация, seo практик, сео практик, сео специалист, seo специалист, оптимизация за търсещите машини