Telerik Academy

Сподели тази страница

XAML front-end разработка

XAML Front-end Development


XAML front-end разработчиците създават и поддържат потребителския интерфейс (UI) на съвременни интерактивни приложения за таблети, телефони, десктоп и уеб приложения, изградени върху технологията XAML. Те изготвят потребителския интерфейс, структурата, навигацията, външния вид и стилизирането и се грижат за цялостната концепция за потребителско изживяване и ползваемост при Windows 8, Windows Phone, WPF и Silverlight приложения. XAML front-end разработчиците се занимават с:

  • Създаване на съвременни XAML базирани потребителски интерфейси
  • Стилизиране на приложенията – стилове, ефекти, анимации
  • Проектиране и изработка на удобна навигация и структура на съдържанието
  • Доставяне на богато потребителско изживяване (UX)
  • Осигуряване на ползваемост на потребителския интерфейс

Как да стана XAML front-end разработчик?

Завършилите с отличие специалността "XAML Front-end разработчик" в Софтуерната академия на Телерик притежават необходимите умения, за да създават професионални XAML-базирани потребителски интерфейси и могат да получат покана за интервю за работа в Телерик.

Обучението покрива теми:

  • Овладяване на XAML технологията до съвършенство
  • Изграждане на потребителски интерфейси
  • Потребителско изживяване и ползваемост
  • Задълбочени умения за работа с Expression Blend
  • Начални умения по програмиране, C#, ООП и Visual Studio

Програмата включва серия от задължителни дисциплини, изборни предмети, упражнения, изпити и много практически проекти.

XAML_Front_End_Development_Track

Какви умения трябва да притежава XAML front-end разработчикът?

Професията XAML front-end разработчик е на границата между дизайна и технологиите, а това изисква артистични заложби и силни технологични познания на XAML технологията и инструменти за дизайн и разработка като Expression Blend и Visual Studio. Основни качества на добрия XAML дизайнер / front-end developer:

Широки познания в сферата на графичния дизайн, потребителските интерфейси и XAML


За да станете XAML front-end developer, трябва да имате дизайнерски наклонности, които до голяма степен са даденост и до по-малка степен се изграждат и развиват. Усетът за потребителско изживяване, удобен и ползваем потребителски интерфейс също до известна степен са даденост и до известна степен се овладяват с практиката. 

XAML технологиите са мощен инструмент за изграждане на съвременни потребителски интерфейси и се изучават в рамките на Софтуерната академия, заедно с инструмента за XAML дизайн Expression Blend.

Внимание към детайлите


Изпипване на всеки един детайл и усет за красивото, естетическото, удобното и ползваемото са важни личностни качества за успешна кариера в областта на XML front-end разработката.Какво ново

Ключови думи: xaml, front-end, разработчици, разработчик, developer, xaml front-end developer, windows 8, windows phone, wpf, silverlight, приложения