Telerik Academy

Сподели тази страница

Училищна академия на Телерик 

Уроци по разработка на софтуер за ученици

Telerik School Academy - logo

Училищната академия по разработка на софтуер (Telerik School Academy) е инициатива на Телерик за серия безплатни обучения по разработка на софтуер за гимназиални ученици с цел подготовка за Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ). Обученията се организират веднъж месечно за 3 дни целодневно. Те са безплатни, но разходите на учениците по пътуване и настаняване се поемат от самите тях или от тяхното училище.

следваща среща  26-27 юни 2014 10:00 - 18:00 София

Представяне на проекти

В края на юни най-активните участници в обученията в "Училищната академия на Телерик" през настоящата учебна година, ще имат възможност да представят свои проекти пред нашите лектори и да се явят на тест по информационни технологии. Учениците с най-високи резултати ще получат сертификати от "Академията на Телерик". 

За участие в срещата са поканени учениците, които са посещавали редовно обученията и са предавали домашни. 
Пожелаваме успех на всички!

Учебен план на Telerik School Academy

Учебната програма на Академията за ученици на Телерик през 2013-2014 ще се фокусира върху разработката на уеб сайтове и мобилни приложения. От структурата, през стилизирането и функционалностите, до създаването на завършен, модерен сайт - всичко това ще научите в рамките на Академията. Като бонус, ще ви покажем как да създавате изключителни приложения за най-използваните мобилни платформи - iOS, Android и Windows Phone и ще ви подготвим за Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ).

 • Уеб дизайн с HTML и CSS - октомври 2013 г.
 • JavaScript основи – октомври 2013 г.
 • JavaScript UI  – ноември 2013 г.
 • Уеб front-end – декември 2013 г.
 • JavaScript ООП – януари 2014 г.
 • JavaScript приложения – февруари 2014 г.
 • JavaScript фреймуърк - март 2014 г.
 • Хибридни мобилни приложения - април 2014 г.
 • Подготовка за НОИТ - май 2014 г.


Представяне на Telerik School Academy
Бележки и сертификати

Изискване към учениците, които искат да получат бележка за участие в срещите на Училищната академия, е да представят попълнена декларация от родител или настойник на лектора в първия ден от всяко обучение. Декларацията може да намерите в онлайн системата на Академията на Телерик. Може да предадете принтирано или попълнено на ръка копие на декларацията.

Учениците, които посещават редовно уроците по програмиране на Училищната академия и предават в срок своите домашни, ще могат да се борят за сертификат в края на учебната година.

Видеозаписи от обученията

Всички лекции от срещите на Академията за ученици се записват и видеозаписите се публикуват за безплатно гледане и изтегляне. Гледайте видео уроците към всяка лекция.

Изисквания към участниците на Училищната академия

Участниците трябва да са силно мотивирани гимназиални ученици с интерес към компютърното програмиране. Минимални изисквания:

 • Програмата е ориентирана към българските гимназиални ученици. Учители също могат да се включат в обученията, както и да водят групи от ученици.
 • Технически английски. Тренировъчните сесии се провеждат на български език, но повечето материали (лекции, примери, демонстрации, упражнения и т.н.) са на английски език.
 • Силна мотивация да се научат да програмират. Само силно мотивирани ученици с огромно желание да учат се приемат да посещават безплатните обучения.


Как да се включим в Telerik School Academy?

За еднократно участие в следващата среща на академията трябва да се регистрирате. За да се присъедините към общността на Telerik School Academy, моля включете се към официалната дискусионна група и следете Facebook страницата на Училищната академия: facebook.com/TelerikSchoolAcademy. Всички предстоящи събития ще бъдат съобщени чрез вътрешни покани към групата.Контакти

За въпроси и контакти с Академията на Телерик за ученици използвайте e-mail: academy@telerik.com.

Ключови думи: уроци програмиране, уроци по програмиране, програмиране уроци, олимпиада по информационни технологии, НОИТ, олимпиада по ИТ, компютърни уроци по програмиране, езици за програмиране