Telerik Academy

Сподели тази страница

"Училищна академия на Телерик" 

Уроци по разработка на софтуер за ученици

"Училищната академия на Телерик" представлява серия безплатни обучения за ученици от 7-ми до 12-ти клас с цел усвояване на базови умения и знания по разработка на софтуер и подготовка за Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ). Обученията се организират веднъж месечно за 3 дни целодневно. Те са безплатни, но разходите на учениците по пътуване и настаняване се поемат от самите тях или от тяхното училище. През сезон 2015/2016, "Училищната академия на Телерик" ще e посветена на езика Java.

следваща среща  11-12 юли 2016 10:00 - 18:00 София

Представяне на проекти

По време на последната среща на "Училищната академия на Телерик" учениците, които редовно са посещавали обучението от октомври досега, ще ни покажат какви приложения могат да създават с натрупаните знания и умения. Те ще представят индивидуални проекти, разработени c Java по време на инициативата или класирани на трети кръг на НОИТ, и ще се явят за последен път през този сезон на ИТ тест. Отлично справилите се и с двете задачи ще получат сертификати и награди.

 

Учебен план 

През учебната 2015-2016 г. в „Училищната академия на Телерик“ ще се научите да разработвате уеб и мобилни приложения за различни платформи и ще придобиете практически знания в сферата на програмирането. Всяка среща включва лекции по дадена тема и примерни тестове за подготовка за Националната олимпиада по информационни технологии. 

 • октомври 2015 г. - Въведение в Java (част 1)
 • ноември 2015 г. - Въведение в Java (част 2)
 • декември 2015 г. - Обектно-ориентиране с Java
 • януари 2016 г. - HTML, CSS и JavaScript
 • февруари 2016 г. - Бази данни
 • март 2016 г. - Уеб приложения с Java
 • арпил 2016 г. - Android
 • май 2016 г. - Подготовка за НОИТ
 • юни 2016 г. - Представяне на проекти


Бележки и сертификати

Изискване към учениците, които искат да получат бележка за участие в срещите на "Училищната академия на Телерик", е да представят попълнена декларация от родител или настойник на лектора след всяко обучение. Декларацията може да намерите в онлайн системата на "Академията на Телерик". Може да предадете принтирано или попълнено на ръка копие на декларацията.

Учениците, които посещават редовно уроците по програмиране на "Училищната академия на Телерик" и предават в срок своите домашни, ще получат сертификат в края на учебната година.

Видеозаписи от обученията

Всички лекции от срещите на "Училищната академия на Телерик" се записват и видеозаписите се публикуват на нашия уебсайт за свободно ползване.

Изисквания към участниците в "Училищната академия на Телерик"

Участниците трябва да са силно мотивирани гимназиални ученици с интерес към компютърното програмиране. Минимални изисквания:

 • Програмата е ориентирана към българските гимназиални ученици. Учители също могат да се включат в обученията, както и да водят групи от ученици.
 • Технически английски. Тренировъчните сесии се провеждат на български език, но повечето материали (лекции, примери, демонстрации, упражнения и т.н.) са на английски език.
 • Силна мотивация да се научат да програмират. Само силно мотивирани ученици с огромно желание да учат се приемат да посещават безплатните обучения.


Как да се включим в Telerik School Academy?

"Училищната академия на Телерик" е предназначена за ученици от 7-ми до 12-ти клас с интерес към разбработката на уеб и мобилни приложения. За да участвате в срещите, е необходимо да се регистрирате за всяка от тях всеки месец на нашия уебсайт.  Контакти

За въпроси и контакти с "Академията на Телерик" за ученици използвайте e-mail: academy@telerik.com.

Ключови думи: уроци програмиране, уроци по програмиране, програмиране уроци, олимпиада по информационни технологии, НОИТ, олимпиада по ИТ, компютърни уроци по програмиране, езици за програмиране