Telerik Academy

Сподели тази страница

"Училищна академия на Телерик" 

Уроци по разработка на софтуер за ученици

Telerik School Academy - logo

"Училищната академия на Телерик" представлява серия безплатни обучения за ученици от 7-ми до 12-ти клас с цел усвояване на базови умения и знания по разработка на софтуер и подготовка за Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ). Обученията се организират веднъж месечно за 3 дни целодневно. Те са безплатни, но разходите на учениците по пътуване и настаняване се поемат от самите тях или от тяхното училище. През сезон 2015/2016, "Училищната академия на Телерик" ще e посветена на езика Java.

следваща среща  9-10 май 2016 11:00 - 18:00 София

Подготовка за НОИТ

Срещата на "Училищната академия на Телерик" през май ще се проведе само няколко дни преди най-голямаото ИТ състезание в България. С ИТ тест, лекции по презентационни умения и обратна връзка ще се подготвите за успешно представяне на олимпиадата.

Регистрирайте се

Учебен план 

През учебната 2015-2016 г. в „Училищната академия на Телерик“ ще се научите да разработвате уеб и мобилни приложения за различни платформи и ще придобиете практически знания в сферата на програмирането. Всяка среща включва лекции по дадена тема и примерни тестове за подготовка за Националната олимпиада по информационни технологии. 

 • октомври 2015 г. - Въведение в Java (част 1)
 • ноември 2015 г. - Въведение в Java (част 2)
 • декември 2015 г. - Обектно-ориентиране с Java
 • януари 2016 г. - HTML, CSS и JavaScript
 • февруари 2016 г. - Бази данни
 • март 2016 г. - Уеб приложения с Java
 • арпил 2016 г. - Android
 • май 2016 г. - Подготовка за НОИТ
 • юни 2016 г. - Представяне на проекти


Бележки и сертификати

Изискване към учениците, които искат да получат бележка за участие в срещите на "Училищната академия на Телерик", е да представят попълнена декларация от родител или настойник на лектора след всяко обучение. Декларацията може да намерите в онлайн системата на "Академията на Телерик". Може да предадете принтирано или попълнено на ръка копие на декларацията.

Учениците, които посещават редовно уроците по програмиране на "Училищната академия на Телерик" и предават в срок своите домашни, ще получат сертификат в края на учебната година.

Видеозаписи от обученията

Всички лекции от срещите на "Училищната академия на Телерик" се записват и видеозаписите се публикуват на нашия уебсайт за свободно ползване.

Изисквания към участниците в "Училищната академия на Телерик"

Участниците трябва да са силно мотивирани гимназиални ученици с интерес към компютърното програмиране. Минимални изисквания:

 • Програмата е ориентирана към българските гимназиални ученици. Учители също могат да се включат в обученията, както и да водят групи от ученици.
 • Технически английски. Тренировъчните сесии се провеждат на български език, но повечето материали (лекции, примери, демонстрации, упражнения и т.н.) са на английски език.
 • Силна мотивация да се научат да програмират. Само силно мотивирани ученици с огромно желание да учат се приемат да посещават безплатните обучения.


Как да се включим в Telerik School Academy?

"Училищната академия на Телерик" е предназначена за ученици от 7-ми до 12-ти клас с интерес към разбработката на уеб и мобилни приложения. За да участвате в срещите, е необходимо да се регистрирате за всяка от тях всеки месец на нашия уебсайт.  Контакти

За въпроси и контакти с "Академията на Телерик" за ученици използвайте e-mail: academy@telerik.com.

Ключови думи: уроци програмиране, уроци по програмиране, програмиране уроци, олимпиада по информационни технологии, НОИТ, олимпиада по ИТ, компютърни уроци по програмиране, езици за програмиране