Telerik Academy

Сподели тази страница

"Училищна академия на Телерик" 

Уроци по разработка на софтуер за ученици

Telerik School Academy - logo

"Училищната академия на Телерик" представлява серия безплатни обучения по разработка на софтуер за ученици от 7-ми до 12-ти клас с цел усвояване на базови умения и знания по разработка на софтуер и подготовка за Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ). Обученията се организират веднъж месечно за 3 дни целодневно. Те са безплатни, но разходите на учениците по пътуване и настаняване се поемат от самите тях или от тяхното училище.

следваща среща  4-5 май 2015 10:00 - 19:00 София

Подготовка за НОИТ

Срещата на "Училищната академия на Телерик" през май ще се проведе само няколко дни преди НОИТ.  Включете се в нея, за да се подготвите за най-голямото състезание по ИТ в България. С ИТ тест, лекции по презентационни умения и обратна връзка ще се подготвите за успешно представяна на олимпиадата.

Регистрацията приключи

Учебен план 

През учебната 2014-2015 г. в „Училищната академия на Телерик“ ще се научите да разработвате игри, уеб и мобилни приложения за различни платформи, използвайки C# и .NET технологиите на Microsoft. Всяка среща включва лекции по дадена тема и примерни тестове за подготовка за Националната олимпиада по информационни технологии. 

 • Въведение в езика C# - част 1 - октомври 2014 г.
 • Въведение в езика C# - част 2  – ноември 2014 г.
 • Бази данни – декември 2014 г.
 • Основи на HTML 5, CSS 3 и JavaScript – януари 2015 г.
 • Уеб приложения с ASP.NET MVC – февруари 2015 г.
 • Xamarin Forms – февруари 2015 г.
 • XNA, MonoGame или Unity  - април 2015 г.
 • Подготовка за НОИТ - май 2015 г.

Бележки и сертификати

Изискване към учениците, които искат да получат бележка за участие в срещите на "Училищната академия на Телерик", е да представят попълнена декларация от родител или настойник на лектора след всяко обучение. Декларацията може да намерите в онлайн системата на "Академията на Телерик". Може да предадете принтирано или попълнено на ръка копие на декларацията.

Учениците, които посещават редовно уроците по програмиране на "Училищната академия на Телерик" и предават в срок своите домашни, ще получат сертификат в края на учебната година.

Видеозаписи от обученията

Всички лекции от срещите на "Училищната академия на Телерик" се записват и видеозаписите се публикуват на нашия уебсайт за свободно ползване.

Изисквания към участниците в "Училищната академия на Телерик"

Участниците трябва да са силно мотивирани гимназиални ученици с интерес към компютърното програмиране. Минимални изисквания:

 • Програмата е ориентирана към българските гимназиални ученици. Учители също могат да се включат в обученията, както и да водят групи от ученици.
 • Технически английски. Тренировъчните сесии се провеждат на български език, но повечето материали (лекции, примери, демонстрации, упражнения и т.н.) са на английски език.
 • Силна мотивация да се научат да програмират. Само силно мотивирани ученици с огромно желание да учат се приемат да посещават безплатните обучения.


Как да се включим в Telerik School Academy?

За да участвате в "Училищната академия на Телерик", е необходимо да се регистрирате за всяка среща, която искате да посетите. За да се присъедините към общността на Telerik School Academy, следете Facebook страницата на инициативата: facebook.com/TelerikAcademy. Ако сте редовен участник в "Училищната академия на Телерик", ще получите покана на електронната си поща.Контакти

За въпроси и контакти с "Академията на Телерик" за ученици използвайте e-mail: academy@telerik.com.

Ключови думи: уроци програмиране, уроци по програмиране, програмиране уроци, олимпиада по информационни технологии, НОИТ, олимпиада по ИТ, компютърни уроци по програмиране, езици за програмиране